Wash the chicken fillet, dry it on paper towels, and boil until tender for 20-30 minutes. Cool and disassemble into fibers. Wash the eggplants and peel them. Cut into thin long slices. Place in a bowl, add a little salt, and leave for 10-15 minutes. Then drain the resulting juice. Peel the onions, carrots and garlic. Pass the garlic through a press. Grind the carrots using a large-mesh grater. Cut the champignons and onions into small pieces. Grind the walnuts into crumbs. Prepare a baking dish and cling film.
Куриное филе вымойте, обсушите на бумажных полотенцах, отварите до готовности в течение 20-30 минут. Остудите и разберите на волокна. Баклажаны вымойте, очистите от кожуры. Нарежьте тонкими длинными слайсами. Выложите в миску, немного посолите, оставьте на 10-15 минут. Затем слейте образовавшийся сок. Лук, морковь и чеснок почистите. Чеснок пропустите через пресс. Морковь измельчите при помощи терки с крупными ячейками. Шампиньоны и лук нарежьте небольшими кусочками. Грецкие орехи измельчите в крошку. Приготовьте форму для выпечки, пищевую пленку.
Prepare the eggplants. Fry the eggplant slices on both sides in a frying pan with oil for 3-4 minutes on each side. Drain on paper towels to remove excess oil.
Подготовьте баклажаны. Обжарьте ломтики баклажанов с двух сторон на сковороде с маслом по 3-4 минуты с каждой. Выложите на бумажные полотенца, чтобы удалить излишки масла.
Prepare mushrooms and onions. Place the chopped champignons and onions in a preheated frying pan with a little oil and fry until golden brown, about 5-7 minutes. Cool slightly.
Подготовьте грибы с луком. Нарезанные шампиньоны и лук выложите на разогретую сковороду с небольшим количеством масла, обжарьте до золотистого цвета примерно 5–7 минут. Немного остудите.
Assemble the salad. Mix mayonnaise with chopped garlic. Place eggplant slices on the bottom of the pan. Try to lay it so that there are no free gaps. Next, lay out the layers in the following sequence: chicken, grated carrots, mushrooms, nut crumbs. Compact each layer and grease with mayonnaise. Cover the top of the salad with eggplant slices, wrap in foil and refrigerate for at least 3 hours.
Соберите салат. Майонез смешайте с измельченным чесноком. На дно формы уложите ломтики баклажанов. Старайтесь укладывать так, чтобы не оставалось свободных промежутков. Далее выложите слои в следующей последовательности: курица, тертая морковь, грибы, ореховая крошка. Каждый слой утрамбовывайте и смазывайте майонезом. Закройте верх салата баклажанными слайсами, оберните фольгой и поставьте в холодильник минимум на 3 часа.
Turn the form with the salad onto a plate and cut into pieces before serving.
Форму с салатом переверните на блюдо, перед подачей разрежьте на кусочки.