Wash the quince thoroughly with a brush, peel off the skin, cut in half, remove the core and seed pod. Rinse the mint in cool water and shake off. Prepare three bowls for hardening the jelly.
Айву тщательно вымойте с помощью щеточки, очистите от шкурки, разрежьте пополам, удалите сердцевину и семенную коробочку. Мяту сполосните в прохладной воде и отряхните. Приготовьте три креманки для застывания желе.
Dissolve gelatin. Pour 3 tbsp into a small container. l. champagne and pour gelatin into it. Leave the gelatin to swell for 10-15 minutes, and then melt in a water bath, stirring constantly. Pour the remaining champagne into a saucepan, add sugar and place over medium heat. Stirring, bring the sugar to dissolve and pour the diluted gelatin into the champagne. Mix the mixture well and remove from heat.
Разведите желатин. В небольшую емкость налейте 3 ст. л. шампанского и высыпьте в него желатин. Оставьте желатин разбухать на 10-15 минут, а затем растопите на водяной бане, постоянно помешивая. Оставшееся шампанское перелейте в сотейник, добавьте сахар и поставьте на средний огонь. Помешивая, доведите сахар до растворения и влейте к шампанскому разведенный желатин. Смесь хорошо перемешайте и снимите с огня.
Prepare quince jelly. Cut the quince into small cubes and place equally in three bowls. Pour champagne with gelatin over the quince, let cool slightly and put in the refrigerator until completely solidified for 3-4 hours.
Приготовьте желе с айвой. Айву нарежьте небольшими кубиками и выложите поровну в три креманки. Залейте айву шампанским с желатином, дайте немного остыть и уберите в холодильник до полного застывания на 3-4 часа.
Serve the finished jelly directly from the refrigerator, garnished with sprigs of fresh mint.
Готовое желе подавайте к столу прямо из холодильника, украсив веточками свежей мяты.