Wash the quince, remove the core, cut into large slices. Wash the bell pepper, remove the stems and seeds, cut into 8 pieces. Break the cinnamon stick into 3 parts. Sterilize containers for canning. Prepare a large saucepan.
Айву помойте, удалите сердцевину, нарежьте крупными дольками. Болгарский перец помойте, удалите плодоножки и семена, разрежьте на 8 частей. Палочку корицы разломите на 3 части. Посуду для консервирования простерилизуйте. Подготовьте большую кастрюлю.
Fill the jars. Pour 1 tbsp into the bottom of each jar. l. vinegar, put 1 clove, 1 allspice pea and 1 part cinnamon stick. Distribute quince and pepper on top.
Заполните банки. На дно каждой банки налейте 1 ст. л. уксуса, положите 1 гвоздичку, 1 горошину душистого перца и 1 часть палочки корицы. Сверху распределите айву и перец.
Boil the syrup. Mix water with sugar, bring to a boil, cook for 5 minutes.
Сварите сироп. Смешайте воду с сахаром, доведите до кипения, варите 5 минут.
Prepare quince with bell pepper. Place the jars in a saucepan with water, pour syrup into each jar. Sterilize for 15 minutes. Close the jars tightly with lids. Wrap in a warm blanket until completely cool.
Приготовьте айву с болгарским перцем. Банки поставьте в кастрюлю с водой, налейте в каждую банку сироп. Стерилизуйте в течение 15 минут. Плотно закройте банки крышками. Укутайте в теплое одеяло до полного остывания.
Serve quince with bell pepper with sliced meat.
Подавайте айву с болгарским перцем с мясной нарезкой.