Wash the quinces and oranges, dry them, and peel them. Do not cut one quince and leave it in the peel. Remove the core from the other two. Remove the zest from the oranges with a vegetable peeler. Cut all the fruits into thin slices. Prepare a sterilized jar.
Айву и апельсины помойте, обсушите, очистите от кожуры. Одну айву не разрезайте и оставьте в кожуре. У двух других уберите сердцевину. Снимите цедру апельсинов овощечисткой. Нарежьте все фрукты тонкими пластинками. Подготовьте простерилизованную банку.
Prepare the ingredients for making jam. Place the chopped fruit and orange zest in a saucepan, add sugar, stir, cover and leave for 3 hours.
Подготовьте ингредиенты к варке варенья. Нарезанные фрукты и апельсиновую цедру выложите в кастрюлю, засыпьте сахаром, перемешайте, накройте крышкой и оставьте на 3 часа.
Make jam. Place the pan on the fire and bring to a boil, reduce the heat and simmer for about 1.5 hours without stirring.
Сварите варенье. Поставьте кастрюлю на огонь и доведите до кипения, убавьте огонь и варите на медленном огне примерно 1,5 часа, не перемешивая.
Roll up the jam. Place the hot jam in a jar and close the lid. Turn the jar upside down, wrap it in a warm blanket and leave until completely cooled for about 6-8 hours.
Закатайте варенье. Горячее варенье выложите в банку, закройте крышкой. Переверните банку вверх дном, оберните теплым пледом и оставьте до полного остывания примерно на 6-8 часов.
Place the finished jam in a bowl, garnish with an orange slice and a sprig of mint.
Готовое варенье выложите в креманку, украсьте долькой апельсина и веточкой мяты.