Prepare products for candied quince. Wash the fruits, cut into crowbars. Cut out the core.
Подготовьте продукты для цукатов из айвы. Фрукты помойте, нарежьте ломиками. Сердцевину вырежьте.
Make syrup. Pour sugar into a saucepan and add water. Bring to a boil over low heat. The sugar should completely dissolve. Dip the quince into the syrup. Stir until all the pieces are covered in syrup. Bring to a boil. Cover with a lid. Remove from heat. Leave for 8-10 hours.
Сделайте сироп. Всыпьте сахар в кастрюлю, залейте водой. Доведите до кипения на медленном огне. Сахар должен полностью раствориться. Спустите айву в сироп. Перемешайте, чтобы все кусочки оказались облиты сиропом. Доведите до кипения. Накройте крышкой. Снимите с огня. Оставьте на 8-10 часов.
Repeat the procedure. Place back on the heat and bring to a boil. Separate the slices from the syrup. Cook the syrup for another 10 minutes until the mass becomes viscosity. Place candied fruits in syrup. Stir. Remove from the stove. Leave for 1 hour.
Повторите процедуру. Поставьте снова на огонь, доведите до кипения. Отделите дольки от сиропа. Варите сироп еще 10 минут до вязкости массы. Выложите в сироп цукаты. Перемешайте. Уберите с плиты. Оставьте на 1 час.
Dry the candied quince. Place the fruits on a sieve and allow excess liquid to drain. Place quince slices on a large dish and put them in a warm, dry place, for example, on the top shelf of a cabinet. Dry for 3-4 days.
Высушите засахаренную айву. Выложите плоды на сито, дайте лишней жидкости стечь. Выложите на большое блюдо дольки айвы, уберите в сухое теплое место, например, на верхнюю полку шкафа. Сушите 3-4 дня.
Finish preparing the candied quince. Mix starch and powdered sugar. Roll dried fruit slices in this mixture. Place in a glass jar and store in a cool place.
Завершите приготовление цукатов из айвы. Смешайте крахмал и сахарную пудру. Обваляйте в этой смеси высушенные дольки фруктов. Выложите в стеклянную банку, храните в прохладном месте.
Serve candied quince as an independent dessert or make cakes and muffins with them.
Подавайте цукаты из айвы в виде самостоятельного десерта или приготовьте с ними пирожные, кексы.