Prepare ingredients for quince with lemon. Wash the fruits. Cut the quince into two parts, remove the core, cut into thin slices. Cut the lemon into slices.
Подготовьте продукты для айвы с лимоном. Фрукты помойте. Айву разрежьте на две части, извлеките сердцевину, нарежьте тонкими ломтиками. Лимон нарежьте дольками.
Prepare fruit for jam. Place the lemon and quince in a saucepan and mix with sugar. Leave for 10-12 hours. During this time, the fruit will give juice. Stir the mixture periodically.
Подготовьте фрукты для варенья. Лимон и айву выложите в кастрюлю, смешайте с сахаром. Оставьте на 10-12 часов. За это время фрукты дадут сок. Периодически перемешивайте массу.
Boil quince with lemon. Place the bowl with the candied fruit on the stove and let the contents boil. Cook for 10 minutes, removing foam and stirring. Turn off the fire. Cool. Then cook in the same way 3-4 more times. Place the finished jam into jars and screw on the lids. Cool and refrigerate.
Сварите айву с лимоном. Посуду с засахаренными фруктами поставьте на плиту, дайте содержимому закипеть. Варите 10 минут, удаляя пену и помешивая. Огонь выключите. Остудите. Затем проварите таким же образом еще 3-4 раза. Готовое варенье разложите по банкам, завинтите крышки. Остудите и уберите в холод.
Place the quince with lemon in a bowl or rosette and serve the dessert.
Выложите айву с лимоном в креманку или розетку и подайте десерт к столу.