Prepare ingredients for duck with quince. If necessary, singe the bird, clean it, rinse it outside and inside. Dry with paper towels. Cut off the tail (tail), remove excess fat. Wash the quince. Cut into quarters and remove the core. Prepare wooden skewers and food foil.
Подготовьте продукты для утки с айвой. Птицу при необходимости опалите, почистите, промойте снаружи и внутри. Обсушите бумажными салфетками. Срежьте гузку (хвостик), уберите лишний жир. Айву помойте. Нарежьте четвертинками, извлеките сердцевину. Приготовьте деревянные шпажки и пищевую фольгу.
Marinate the duck. Rub the carcass with half the lemon inside and out. Mix honey, pepper, mayonnaise, soy sauce, salt, mustard, chicken seasoning. Brush the duck with the mixture and refrigerate for 12 hours.
Замаринуйте утку. Натрите тушку половиной лимона внутри и снаружи. Смешайте мед, перец, майонез, соевый соус, соль, горчицу, приправу для курицы. Смажьте смесью утку, уберите в холод на 12 часов.
Bake duck with quince. Preheat the oven to 180 degrees. Stuff the duck with fruit. Soak wooden skewers in water and secure the belly with them. Transfer the bird to a baking sheet lined with foil. Seal the edges of the foil to wrap around the duck. Pierce in 2-3 places to release steam. Bake for 2 hours.
Запеките утку с айвой. Нагрейте духовку до 180 градусов. Начините утку фруктами. Деревянные шпажки смочите в воде, скрепите ими брюшко. Переложите птицу на противень, застеленный фольгой. Края фольги скрепите, обернув утку. Проколите в 2-3 местах для выхода пара. Запекайте 2 часа.
Serve the duck stuffed with quince with a vegetable side dish.
Подавайте утку, нафаршированную айвой, с овощным гарниром.