Wash and dry the quince, cut off a little of the bottom and the entire top, clean the core. Rinse and dry the dried fruits, then pour them into a bowl and pour boiling water over them for 30 minutes. Wash and dry the mint, separate the leaves from the stem. Preheat the oven to 180 degrees.
Айву помойте и обсушите, срежьте немного низ и полностью верхушку, вычистите сердцевину. Сухофрукты промойте и просушите, затем насыпьте в миску и залейте кипятком на 30 минут. Мяту промойте и просушите, отделите листочки от стебля. Духовку разогрейте до 180 градусов.
Prepare the quince for baking. Drain the dried fruits, cut the dried apricots into cubes, add walnuts and sugar, mix. Place the quince upright in the baking dish. Fill each fruit with a mixture of sugar, dried fruits and walnuts.
Подготовьте айву для запекания. С сухофруктов слейте воду, курагу порежьте кубиками, добавьте к ним грецкий орех и сахар, перемешайте. Поставьте айву вертикально в форму для запекания. Каждый плод наполните смесью сахара, сухофруктов и грецких орехов.
Bake the quince in the oven. Cover the tops of the fruit. Place the pan in the hot oven and bake the quince for 40-60 minutes until it is soft. Cool the fruits slightly before serving.
Запеките айву в духовке. Накройте фрукты верхушками. Поставьте форму в горячую духовку и запекайте айву в течение 40-60 минут, пока она не станет мягкой. Перед подачей слегка остудите плоды.
Place the finished quince in a bowl, remove the top, sprinkle with powdered sugar and garnish with mint leaves.
Готовую айву выложите в пиалу, снимите верхушку, посыпьте сахарной пудрой и украсьте листиками мяты.