Prepare all ingredients. It is better to take classic marshmallows, without flavors and dyes, so that the dessert retains its original color. Cut the butter into pieces and leave to defrost.
Подготовьте все ингредиенты. Зефир лучше взять классический, без ароматизаторов и красителей, чтобы десерт сохранил оригинальный цвет. Сливочное масло нарежьте на кусочки и оставьте размораживаться.
Make marshmallow cream. Microwave the marshmallows for a couple of minutes to soften them. Beat it with a mixer, adding butter piece by piece. Continue whisking for about 2 minutes until the cream is smooth and homogeneous. Place the mixture in a blender, add cream and blend for literally 10 seconds.
Сделайте зефирный крем. Отправьте зефир в микроволновку на пару минут, чтобы он стал мягким. Взбейте его миксером, добавляя по кусочкам сливочное масло. Продолжайте взбивать около 2 минут, чтобы крем стал однородным и гладким. Выложите массу в блендер, добавьте сливки и перебейте буквально 10 секунд.
Finish cooking. Add molasses, pepper and cloves to the resulting mass. Blend in blender for another 30 seconds. The mass should increase in volume. It is important to remember that ice cream will rise when frozen, so take molds that are the right size. Place the workpiece into molds. Place the dessert in the freezer for 8 hours.
Завершите приготовление. В получившуюся массу добавьте патоку, перец и гвоздику. Взбейте в блендере еще 30 секунд. Масса должна увеличиться в объеме. Важно помнить, что мороженое при заморозке поднимется, поэтому возьмите формочки по размеру с запасом. Разложите заготовку по формам. Поставьте десерт в морозилку на 8 часов.
Before serving, sprinkle the ice cream with grated chocolate.
Перед подачей посыпьте мороженое тертым шоколадом.