Wash the cherries and carefully remove the pits using a convenient method. Set aside a few berries for decoration. Place the cream in the refrigerator to cool to desired temperature. Prepare a container for freezing and bowls for serving ice cream.
Помойте вишню и тщательно удалите косточки удобным способом. Отложите несколько ягод для украшения. Поместите сливки в холодильник, чтобы охладить до нужной температуры. Подготовьте емкость для заморозки и креманки для подачи пломбира.
Prepare the ice cream base. Mix milk powder with sugar, pour in 250 ml of milk. Stir and cook over medium heat until boiling. Separately, mix the remaining milk with cornstarch and add to the boiling mixture. Cook for 3-4 minutes until the mixture thickens. Cool to room temperature.
Приготовьте основу мороженого. Смешайте сухое молоко с сахаром, залейте 250 мл молока. Перемешайте и на среднем огне варите до закипания. Отдельно смешайте оставшееся молоко с кукурузным крахмалом, добавьте к кипящей смеси. Варите в течение 3-4 минут, пока масса не загустеет. Остудите до комнатной температуры.
Freeze the ice cream. Whip the cream to soft peaks and gently fold it into the base. Place the resulting mixture in the refrigerator for 3 hours, remembering to stir thoroughly every 30 minutes to avoid crystallization.
Заморозьте пломбир. Взбейте сливки до мягких пиков и аккуратно перемешайте их с основой. Полученную смесь уберите в холодильник на 3 часа, не забывая каждые 30 минут тщательно перемешивать, чтобы избежать кристаллизации.
Prepare cherry syrup. Place the cherries in a saucepan, add sugar and water. Over medium heat, dissolve the sugar completely. Bring to a boil and cook over low heat for another 3-4 minutes. Skim the foam from the surface and cool. Bring to a boil again and simmer for 4 minutes. Cool and remove the berries. Bring the resulting syrup to a boil again, remove the foam.
Приготовьте вишневый сироп. Поместите вишню в кастрюлю, всыпьте сахар и добавьте воду. На среднем огне растворите сахар полностью. Доведите до кипения и на маленьком огне варите еще 3-4 минуты. Снимите пену с поверхности и остудите. Снова доведите до кипения и проварите 4 минуты. Остудите и выньте ягоды. Полученный сироп доведите до кипения еще раз, уберите пенку.
Distribute the ice cream among portions. Place the finished ice cream in bowls and pour cherry syrup over it. Serve immediately.
Распределите пломбир по порциям. Готовое мороженое разложите по креманкам и полейте его вишневым сиропом. Сразу подавайте.
Grate the dark chocolate on a fine grater and sprinkle the ice cream with cherry syrup. You can use whole cherries as decoration.
Натрите горький шоколад на мелкой терке и присыпьте пломбир с вишневым сиропом. В качестве украшения можно использовать целые ягоды вишни.