Wash the apple and carefully peel it. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Prepare a mixer, a saucepan, a frying pan and a form for freezing the ice cream.
Помойте яблоко и аккуратно очистите его от кожуры. Помойте яйца и отделите желтки от белков. Подготовьте миксер, сотейник, сковороду и форму для заморозки пломбира.
Prepare the ice cream base. Mix milk with yolks, add sugar. Mix thoroughly and beat until smooth. Place over medium heat and cook, stirring, until the mixture thickens. In a separate container, whip the cream to the consistency of sour cream.
Приготовьте основу мороженого. Смешайте молоко с желтками, добавьте сахар. Тщательно перемешайте и взбейте до состояния однородной массы. Поместите на средний огонь и варите, помешивая, пока масса не загустеет. В отдельной емкости взбейте сливки до консистенции сметаны.
Prepare applesauce. Cut the peeled apple into small pieces. Melt the butter in a frying pan. Add sugar there and wait until it melts. Cook the apple over low heat, stirring regularly until softened, for 10 minutes. Add vanilla sugar and stir.
Приготовьте яблочное пюре. Нарежьте очищенное яблоко на мелкие кусочки. Растопите на сковороде масло. Добавьте туда сахар и дождитесь, пока он растает. Жарьте яблоко на медленном огне, регулярно помешивая, чтобы оно стало мягким, в течение 10 минут. Добавьте ванильный сахар, перемешайте.
Prepare the ice cream. Mix ice cream base with whipped cream and add caramelized apples. Blend everything thoroughly with a blender. Place the resulting apple ice cream in a mold and place in the freezer for 4 hours. Serve by placing ice cream in bowls.
Приготовьте пломбир. Смешайте основу для мороженого со взбитыми сливками, добавьте туда карамелизированные яблоки. Тщательно перебейте все блендером. Переложите получившийся яблочный пломбир в форму и поставьте в морозильник на 4 часа. Подавайте, выложив мороженое в креманки.
Garnish the applesauce sundae with cinnamon. This can be done using a kitchen strainer, then the cinnamon will be distributed evenly over the surface of the ice cream.
Украсьте пломбир с яблочным пюре корицей. Это можно сделать с помощью кухонного ситечка, тогда корица распределится по поверхности мороженого равномерно.