Rinse the fish and pat dry with paper towels, remove all bones (use tweezers if necessary). Remove the rosemary leaves from the stem.
Промойте рыбу и промокните бумажными полотенцами, удалите все кости (при необходимости воспользуйтесь пинцетом). Снимите листики розмарина со стебля.
Mix salt, sugar and rosemary leaves. Pour half the mixture into the bottom of the container in which you will salt the fish. Rub the rest of the fish thoroughly.
Смешайте соль, сахар и листья розмарина. На дно емкости, в которой вы будете засаливать рыбу, насыпьте половину смеси. Оставшейся частью хорошенько натрите рыбу.
Place the salmon skin side down on the mixture, cover the container with the fish with cling film and refrigerate for 14 hours.
Выложите сёмгу на смесь кожей вниз, накройте емкость с рыбой пищевой пленкой и отправьте в холодильник на 14 часов.
Drain the resulting liquid and serve the fish, cutting into slices.
Слейте образовавшуюся жидкость и подавайте рыбу, нарезав слайсами.