Wash the eggs and separate the whites from the yolks. Chill the cream in the refrigerator overnight. Prepare beet juice. Wash the mint and separate the leaves from the stem.
Помойте яйца и отделите белки от желтков. Охладите сливки в холодильнике в течение суток. Подготовьте свекольный сок. Мяту помойте и отделите листочки от стебля.
Prepare the custard base for the ice cream. Whisk the yolks with sugar and vanilla. Separately, bring the milk to a boil and then pour it into the yolk mixture in several portions, stirring with a whisk. Place the resulting ice cream base over medium heat and stir constantly, waiting for steam to start rising from it. Cool the custard base.
Подготовьте заварную основу для пломбира. Взбейте венчиком желтки с сахаром и ванилином. Отдельно доведите до кипения молоко и затем влейте его в желтковую массу в несколько порций, перемешивая венчиком. Получившуюся основу для пломбира поставьте на средний огонь и постоянно помешивайте, ожидая, когда от нее начнет подниматься пар. Остудите заварную основу.
Combine all ingredients. Add blueberry jam to the custard base and stir. Beat the cream for 5 minutes with a mixer at an angle of 90 degrees. Mix the custard with whipped cream using a mixer until smooth. Add beet juice as a natural coloring and mix the mixture again.
Соедините все ингредиенты. В заварную основу добавьте черничный джем и перемешайте. Взбейте сливки в течение 5 минут миксером под углом 90 градусов. Смешайте заварной крем со взбитыми сливками с помощью миксера до однородной консистенции. Добавьте в качестве натурального красителя свекольный сок и еще раз перемешайте массу.
Freeze dessert. Place the resulting dessert in a container, close tightly and place in the freezer for 10 hours.
Заморозьте десерт. Выложите получившийся десерт в контейнер, плотно закройте и поставьте в морозильник на 10 часов.
Serve the ice cream with blueberry jam and garnish with mint leaves.
Подавайте пломбир с черничным джемом, украсив его листьями мяты.