Wash and sort fresh currants thoroughly. If using frozen berries, allow them to thaw completely. Place the cream in the refrigerator to cool. Wash the mint sprig.
Тщательно промойте и переберите свежие ягоды смородины. При использовании замороженных ягод дайте им полностью оттаять. Уберите сливки в холодильник охлаждаться. Помойте веточку мяты.
Prepare the berry base. Place the washed berries in a container and puree with an immersion blender. Cook the berry mixture over medium heat until it boils, stirring regularly. Then remove from heat and cool, allowing the mixture to gel.
Подготовьте ягодную основу. Промытые ягоды выложите в емкость и перебейте погружным блендером до состояния пюре. Варите ягодную массу на среднем огне до закипания, регулярно помешивая. Затем снимите с огня и остудите, позволяя массе зажелироваться.
Mix the ingredients. Add condensed milk to the berry puree and stir until smooth. Place in the refrigerator to cool for 20 minutes. Beat the chilled cream with a mixer until stiff peaks form. Gently fold the whipped cream into the cooled berry base and stir with a spatula until smooth. Transfer to a freezer-safe container and place in the freezer for 5 hours.
Смешайте ингредиенты. Добавьте к ягодному пюре сгущенное молоко и перемешайте до получения однородной массы. Поставьте в холодильник для охлаждения на 20 минут. Взбейте охлажденные сливки миксером до устойчивых пиков. Аккуратно введите взбитые сливки в охлажденную ягодную основу и лопаткой перемешайте до однородности. Переложите в подходящую для заморозки посуду и уберите в морозильную камеру на 5 часов.
Serving ice cream in the form of balls, which can be formed using a regular spoon, looks very impressive. Serve the ice cream by placing the balls in bowls and garnishing them with mint leaves and black currants.
Очень эффектно выглядит подача мороженого в виде шариков, сформировать которые можно при помощи обычной ложки. Подайте мороженое, выложив шарики в креманки и украсив их листиками мяты и ягодами черной смородины.