Remove the shells from the pistachios. Set aside some for serving and chop coarsely. Pour boiling water over the main mass and leave for 20 minutes to make the brown skins easier to remove. Prepare a frying pan, a blender or coffee grinder, a saucepan, and a container for freezing the dessert.
Очистите фисташки от скорлупы. Отложите немного для подачи и крупно порубите. Основную массу залейте кипятком и оставьте на 20 минут, чтобы коричневые шкурки легче снимались. Подготовьте сковороду, блендер или кофемолку, сотейник, емкость для замораживания десерта.
Prepare the main flavoring ingredient. Remove the skins from the pistachios and dry the peeled nuts in a frying pan over low heat for 5-7 minutes. Grind the peeled and dried nuts in a coffee grinder or blender.
Подготовьте главный вкусовой ингредиент. Снимите с фисташек шкурки и просушите очищенные орехи на сковороде на медленном огне в течение 5-7 минут. Очищенные и просушенные орехи измельчите в кофемолке или блендере.
Prepare the ice cream base. Beat the egg and sugar until smooth. Heat 250 ml of cream until hot, but do not boil. Gradually add hot cream into the egg mixture, stirring constantly. Whip the remaining cream into a thick foam. Combine all ingredients in one container, adding chopped pistachios. Place the mixture in the freezer for 4 hours.
Подготовьте основу мороженого. Взбейте яйцо с сахаром до однородной массы. 250 мл сливок подогрейте до горячего состояния, но не кипятите. Постепенно введите горячие сливки в яичную массу, не переставая перемешивать. Оставшиеся сливки взбейте в густую пену. Соедините все ингредиенты в одной емкости, добавив измельченные фисташки. Поместите полученную смесь в морозильную камеру на 4 часа.
In the absence of special ice cream bowls, serving in martini glasses will look no less impressive. Serve the ice cream garnished with coarsely chopped pistachios.
При отсутствии специальных креманок для мороженого не менее эффектно будет выглядеть подача в бокалах для мартини. Подавайте пломбир, украсив крупно порубленными фисташками.