Place the cream in the refrigerator to cool before whipping. Separate the whites from the yolks. Wash the strawberries for decoration and cut them into small pieces. Prepare a mixer and baking tray.
Уберите сливки в холодильник, чтобы охладить перед взбиванием. Отделите белки от желтков. Помойте клубнику для украшения и нарежьте ее небольшими кусочками. Приготовьте миксер и противень для запекания.
Prepare the ice cream. Pour the cream into a whipping container, add vanilla sugar there and beat the cream, first at low speed, and then at maximum until a fluffy mass is formed. Gently stir in the condensed milk in small tablespoonfuls so that the mixture remains fluffy. Place the resulting mixture in the freezer for 180 minutes until the desired consistency is obtained.
Приготовьте пломбир. Сливки вылейте в емкость для взбивания, добавьте туда ванильный сахар и взбивайте сливки сначала на небольшой скорости, а затем на максимальной до образования пышной массы. Небольшими порциями по столовой ложке аккуратно вмешивайте сгущенное молоко, чтобы масса оставалась пышной. Получившуюся смесь уберите в морозильник на 180 минут до получения желаемой консистенции.
Prepare the meringue. Beat the whites with a pinch of salt. Gradually add powdered sugar while continuing to beat.
Подготовьте безе. Взбейте белки с щепоткой соли. Постепенно добавляйте сахарную пудру, продолжая взбивать массу.
Bake the dessert. Place frozen hard ice cream into tartlets. Using a small fork, spoon the whipped whites on top, forming meringue peaks. Bake the dessert in the oven using the “grill” or “convection grill” function at 250°C for 1 minute. Remove as soon as the meringue is browned and crusty.
Запеките десерт. Выложите замороженный твердый пломбир в тарталетки. Сверху выложите взбитые белки маленькой вилкой, формируя пики из безе. Запекайте десерт в духовке при помощи функции "гриль" или "гриль с конвекцией" при температуре 250°C в течение 1 минуты. Доставайте, как только безе подрумянится и покроется корочкой.
Serve the dessert immediately after preparation, garnishing it with strawberry slices. In restaurants, this dessert is often served over a fire, which looks very impressive. Heat the rum, pour it over the dessert and set it on fire. Follow safety precautions.
Подавайте десерт сразу после приготовления, украсив его кусочками клубники. В ресторанах этот десерт часто подают на огне, что выглядит очень эффектно. Разогрейте ром, полейте им десерт и подожгите. Соблюдайте технику безопасности.