Rinse the cranberries and dried apricots. Remove small debris, if any.
Ополосните клюкву и курагу. Удалите мелкий мусор, если он есть.
Punch half the cranberries in a blender and strain through a fine sieve or cheesecloth. Set the resulting cranberry juice aside.
Половину клюквы пробейте блендером и процедите через мелкое сито, либо марлю. Полученный клюквенный сок отложите в сторону.
Pour the dried apricots into a saucepan, add water and put on fire. When
Засыпьте курагу в кастрюлю, залейте водой и поставьте на огонь. Когда
Add cranberries, cranberry juice and sugar. Stir until the sugar is completely dissolved. When the water boils again, turn off the compote.
Добавьте клюкву, клюквенный сок и сахар. Перемешайте до полного растворения сахара. Когда вода снова закипит, выключите компот.
Cover the pan with a lid and let the compote cool and brew for half an hour. Ready.
Накройте кастрюлю крышкой и дайте компоту остыть и настояться полчаса. Готово.