Remove the butter from the refrigerator in advance so that it softens and melts. Thaw the shrimp, rinse in cool water and shake off excess liquid. Peel the onions and garlic and rinse. Wash the parsley and separate the thin branches from the stems. Prepare a blender, a container of a suitable size with a lid, small saucers or vases for ice cream, and a special round spoon for ice cream.
Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы оно размягчилось и подтаяло. Креветки разморозьте, промойте в прохладной воде и стряхните лишнюю жидкость. Репчатый лук и чеснок очистите от шелухи и ополосните. Помойте петрушку и отделите тонкие веточки от стеблей. Приготовьте блендер, контейнер подходящего размера с крышкой, небольшие блюдца или вазочки для мороженого, а также специальную круглую ложку для пломбира.
Marinate the shrimp. Grind the garlic in a press. In a container, combine half the butter, chopped garlic and soy sauce. Stir well and pour this mixture over the shrimp. Leave the shrimp to marinate for 30 minutes.
Замаринуйте креветки. Чеснок измельчите в прессе. В емкости соедините половину сливочного масла, измельченный чеснок и соевый соус. Хорошо размешайте и залейте этой смесью креветки. Оставьте креветки мариноваться на 30 минут.
Fry the shrimp. Cut the onion into small cubes. Heat the remaining butter in a frying pan. Fry the onion for 4-5 minutes over medium heat, then add marinated shrimp to it, add salt and fry, stirring, for another 1-2 minutes. Then pour the cream into the pan, cover with a lid and simmer over low heat for 5 minutes. Remove the pan from the heat and let the shrimp cool slightly.
Обжарьте креветки. Репчатый лук нарежьте небольшими кубиками. На сковороде разогрейте оставшееся сливочное масло. Обжарьте лук в течение 4-5 минут на среднем огне, затем добавьте к нему креветки в маринаде, посолите и жарьте, помешивая, еще 1-2 минуты. Затем влейте в сковороду сливки, накройте крышкой и тушите на медленном огне 5 минут. Снимите сковороду с огня и дайте креветкам немного остыть.
Make shrimp ice cream. Place the cooled shrimp in the cream into a blender bowl and chop. Place the resulting puree of shrimp and cream in a convenient container, cover with a lid and put in the freezer for 2-3 hours.
Приготовьте мороженое из креветок. Остывшие креветки в сливках переложите в чашу блендера и измельчите. Получившееся пюре из креветок и сливок выложите в удобный контейнер, накройте крышкой и уберите в морозилку на 2-3 часа.
Place the finished shrimp ice cream with a special ice cream spoon into a vase or saucer and garnish with sprigs of fresh parsley.
Готовый пломбир из креветок выложите специальной ложкой для мороженого в вазочку или на блюдце и украсьте веточками свежей петрушки.