Rinse the prunes and cut them in half. Then transfer the dried fruit to a saucepan, pour in cognac and leave for 30 minutes. Place the cream in the refrigerator to cool. Prepare an immersion blender, mixer and freezer pan.
Чернослив промойте, разрежьте пополам. Затем переложите сухофрукт в сотейник, залейте коньяком и оставьте на 30 минут. Сливки уберите в холодильник, чтобы они охладились. Подготовьте погружной блендер, миксер и форму для заморозки.
Prepare the sauce. When the prunes are infused, add sugar to it and stir. Place the mixture on the stove and bring to a boil, then reduce the heat and simmer for another 5 minutes. Then, using a blender, blend the ingredients until smooth. Place the finished mixture in the refrigerator.
Приготовьте соус. Когда чернослив настоится, добавьте к нему сахар, перемешайте. Поставьте смесь на плиту и доведите до кипения, после чего убавьте огонь и варите массу еще 5 минут. Затем, используя блендер, измельчите ингредиенты до гладкой консистенции. Готовую массу уберите в холодильник.
Finish cooking the dish. Pour the cream into a deep bowl, beat until stiff peaks form. Add condensed milk there and beat again. After this, add the sauce to the ingredients and stir. Transfer the mixture into a freezer pan and place it in the freezer for 4-5 hours.
Закончите приготовление блюда. Сливки перелейте в глубокую миску, взбейте до жестких пиков. Туда же добавьте сгущенное молоко, еще раз взбейте. После этого добавьте к ингредиентам соус, перемешайте. Переложите массу в форму для заморозки и отправьте ее в морозилку на 4-5 часов.
Serve the prune ice cream in a small saucer. Decorate the dessert with cherry jam. If desired, you can add berries or fruits.
Подавайте пломбир с черносливом в небольшом блюдце. Украсьте десерт вишневым вареньем. По желанию можно добавить ягоды или фрукты.