Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Prepare a blender and freezer pan.
Яйца помойте и отделите желтки от белков. Подготовьте блендер и форму для замораживания.
Prepare the cream and yolks. Heat the cream over low heat, but do not bring it to a boil. Grind the yolks with sugar. Add half a glass of hot cream in a thin stream, stirring constantly, to the yolks.
Подготовьте сливки и желтки. Сливки сильно нагрейте на медленном огне, но не доводите до кипения. Желтки разотрите с сахаром. Полстакана горячих сливок тонкой струйкой, постоянно помешивая, добавьте к желткам.
Prepare the ice cream. Add yolks to cream. Heat over low heat until thickened, about 10 minutes, stirring constantly. Pour into a freezer pan and refrigerate.
Приготовьте пломбир. Желтки добавьте к сливкам. Нагревайте на медленном огне до загустения около 10 минут, постоянно помешивая. Перелейте в форму для заморозки, охладите.
Freeze the ice cream. Place the ice cream in the freezer for 1 hour. Then add lingonberry jam to it, blend with a blender and put it in the freezer again for 2 hours.
Заморозьте пломбир. Уберите пломбир в морозилку на 1 час. Затем добавьте в него брусничный джем, перебейте блендером и снова уберите в морозилку на 2 часа.
Serve the ice cream with lingonberries, garnishing the portion with fresh berries.
Подавайте пломбир с брусникой, украсив порцию свежими ягодами.