Wash the pears, remove the core and peel. Wash the orange, remove the zest with a fine grater, squeeze out the juice. Wash the eggs and separate the whites from the yolks. Prepare your blender, whisk and freezer pan.
Груши помойте, удалите сердцевину и кожуру. Апельсин помойте, снимите цедру мелкой теркой, выдавите сок. Яйца помойте и отделите белки от желтков. Подготовьте блендер, венчик и форму для заморозки.
Prepare cream and fruit. Heat the cream together with the orange zest, but not to a boil. Leave to infuse and cool for 60 minutes. Remove the zest. Blend the pears and orange juice in a blender for 2 minutes.
Подготовьте сливки и фрукты. Сливки нагрейте вместе с цедрой апельсина, но не до кипения. Оставьте настаиваться и остывать на 60 минут. Уберите цедру. Груши вместе с соком апельсина перебейте блендером в течение 2 минут.
Prepare the ice cream. Grind the yolks with sugar and mix with condensed milk. Mix warm cream with yolks, simmer in a water bath for 15 minutes until thickened, stirring constantly with a whisk. Cool.
Приготовьте пломбир. Желтки разотрите с сахаром и смешайте со сгущенным молоком. Смешайте теплые сливки с желтками, проварите на водяной бане 15 минут до загустения, постоянно помешивая венчиком. Остудите.
Freeze the ice cream. Mix the ice cream with pear puree, place in a freezer form, and place in the freezer for 4 hours. Take out and stir the ice cream every hour.
Заморозьте пломбир. Смешайте пломбир с грушевым пюре, положите в форму для заморозки, уберите в морозилку на 4 часа. Каждый час доставайте и перемешивайте пломбир.
Cut the pear into thin slices. Serve the ice cream garnished with pear slices.
Грушу порежьте тонкими ломтиками. Подавайте пломбир, украсив его ломтиками груши.