Sort the blueberries and rinse thoroughly with cold water. Also wash the mint and separate the leaves from the sprig. Prepare a blender and freezer container.
Ягоды черники переберите и тщательно промойте холодной водой. Мяту также промойте, отделите листья от веточки. Подготовьте блендер и контейнер для заморозки.
Prepare the base for the blueberry ice cream. Place the berries in a blender bowl. Add sugar there too. Grind the ingredients to a homogeneous puree, then leave the mixture for 3-4 minutes until the sugar is completely dissolved. Then pour the cream into the bowl and mix the mixture thoroughly again.
Подготовьте основу для пломбира с черникой. Ягоды переложите в чашу блендера. Туда же засыпьте сахар. Измельчите ингредиенты до однородного пюре, после чего оставьте массу на 3-4 минуты, чтобы сахар полностью растворился. Затем влейте в чашу сливки, снова тщательно перемешайте смесь.
Prepare the ice cream. Pour the prepared base into a container for freezing, then put it in the freezer for 4-5 hours. Stir the dessert every 30 minutes to make the texture of the ice cream more uniform.
Приготовьте пломбир. Подготовленную основу перелейте в контейнер для заморозки, после чего уберите его в морозилку на 4-5 часов. Перемешивайте десерт каждые 30 минут, чтобы текстура пломбира получилась более однородной.
Before serving, transfer the dessert to a bowl or small saucer. Pour raspberry syrup over the ice cream and garnish with mint leaves.
Перед подачей переложите десерт в креманку или небольшое блюдце. Полейте пломбир малиновым сиропом и украсьте его листьями мяты.