Wash and dry the strawberries, defrost them on the bottom shelf of the refrigerator if necessary, then place in a colander and allow excess liquid to drain. Then cut the berries into small pieces, setting aside some for decoration. Place the cream in the freezer for 30 minutes before cooking. Finely chop the white chocolate or grind it in a blender; grate the chocolate for decoration on a fine grater. Prepare your mixer and ice cream mold.
Клубнику промойте и обсушите, при необходимости разморозьте на нижней полке холодильника, затем сложите в дуршлаг и дайте лишней жидкости стечь. Затем нарежьте ягоды на небольшие кусочки, отложив немного для украшения. Сливки перед приготовлением поставьте на 30 минут в морозилку. Белый шоколад мелко нарубите или измельчите блендером, шоколад для украшения натрите на мелкой терке. Подготовьте миксер и форму для мороженого.
Start preparing the ice cream. Pour the cream into a bowl and beat with a mixer at maximum speed until soft peaks form. Pour in condensed milk and whisk again. Add chopped chocolate and strawberries. Gently stir the mixture with a spatula.
Приступите к приготовлению пломбира. Сливки влейте в миску и взбейте миксером на максимальной скорости до мягких пиков. Влейте сгущенное молоко и снова взбейте. Добавьте рубленый шоколад и клубнику. Аккуратно перемешайте лопаткой массу.
Let the ice cream harden. Place the ice cream in the molds, smooth the surface and place in the freezer until completely frozen, about 8-10 hours.
Поставьте пломбир застывать. Разложите мороженое по формам, разровняйте поверхность и уберите в морозильник до полного застывания приблизительно на 8-10 часов.
Decorate the dessert with strawberry slices and a sprig of mint, sprinkle with chocolate chips.
Украсьте десерт кусочками клубники и веточкой мяты, посыпьте шоколадной стружкой.