In this dessert, the sweet-tart taste of quince is perfectly combined with the sweetness of honey, so quince with honey is an excellent alternative to high-calorie desserts for those who adhere to a healthy diet. This delicacy is also a real storehouse of minerals and vitamins. For example, quince contains potassium, iron, calcium, phosphorus, pectin and vitamin C. And honey contains sodium, magnesium, iodine and chlorine. Therefore, such a dessert is not only tasty, but also healthy.
Этот десерт сочетает терпко-сладкий вкус айвы с медовой сладостью, благодаря чему айва с медом становится хорошей альтернативой калорийным десертам для тех, кто следит за питанием. К тому же он представляет настоящий склад минералов и витаминов: в айве присутствуют калий, железо, кальций, фосфор, пектин и витамин C, а в меде — натрий, магний, йод и хлор. Поэтому такой десерт не только вкусный, но и полезный.
Steps / Шаги:
Wash the quince, dry, peel and cut into halves. Cut out the seed pod and cut the quince into cubes. Prepare honey. Take out the foil. Grind the walnuts in a mortar or coffee grinder.
Помойте айву, вытрите, очистите и разрежьте на половинки. Вырежьте семенную коробку и порежьте айву кубиками. Подготовьте мед. Достаньте фольгу. Измельчите грецкие орехи в ступке или кофемолке.
Prepare the quince for baking. Place the quince in a convenient baking dish and pour honey on top.
Подготовьте айву к запеканию. Выложите айву в удобную форму для запекания и сверху полейте медом.
Bake the quince. Preheat the oven to 180 degrees. Cover the quince with honey with foil and place in the oven for 40 minutes. Then remove and cool slightly before serving.
Запеките айву. Разогрейте духовку до 180 градусов. Накройте айву с медом фольгой и поставьте в духовку на 40 минут. Затем достаньте и слегка остудите перед подачей.
Garnish the dessert with chopped walnuts.
Украсьте десерт измельченными грецкими орехами.