Prepare the necessary products. Wash the quince, dry with paper towels, remove the skin, cut out the core. Prepare a clean 0.5 liter bottle with a stopper and a rubber glove (make a hole in one of your fingers).
Подготовьте необходимые продукты. Айву вымойте, обсушите бумажными полотенцами, снимите кожицу, вырежьте сердцевину. Приготовьте чистую бутылку с пробкой объемом 0,5 л и резиновую перчатку (проделайте в одном из пальцев дырочку).
Start making quince moonshine. Grind the fruits using a medium-mesh grater. Place them in a three-liter jar, cover with sugar and leave to steep for 48 hours. During this time, the quince will give a lot of juice.
Начните готовить самогон из айвы. Фрукты измельчите при помощи терки со средними ячейками. Выложите их в трехлитровую банку, засыпьте сахаром и поставьте настаиваться на 48 часов. За это время айва даст много сока.
Bring the drink until ready. Pour moonshine into the juicy mixture of quince and sugar, add cloves and nutmeg. Place a rubber glove with a hole in one of your fingers over the neck of the jar. Leave to infuse in a dark place for 6 weeks. After the time has passed, carefully filter the drink into a bottle.
Доведите напиток до готовности. В сочную смесь из айвы и сахара влейте самогон, добавьте гвоздику и мускатный орех. Наденьте на горлышко банки резиновую перчатку с дыркой в одном из пальцев. Оставьте настаиваться в темном месте 6 недель. По истечении времени тщательно отфильтруйте напиток в бутылку.
Serve quince moonshine chilled.
Самогон из айвы подавайте к столу охлажденным.