Conveniently arrange food items for cooking. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Grate the chocolate.
Удобно расположите продукты для приготовления. Яйца помойте и отделите желтки от белков. Шоколад натрите на терке.
Warm the cream and milk. Pour cream and milk into a small saucepan and place on the stove. Heat without boiling. Make sure that the mixture does not curl. Once the milk mixture is heated, remove it from the heat.
Прогрейте сливки и молоко. В небольшую кастрюлю влейте сливки, молоко и поставьте на плиту. Разогрейте, не доводя до кипения. Следите за тем, чтобы масса не свернулась. Прогрев молочную смесь, снимите ее с огня.
Make chocolate ice cream. Place the yolks in a small bowl and add sugar. Beat until fluffy and light. Stir into cream and milk mixture. Return to the stove. Cook for about 30 minutes, stirring but not bringing to a boil. Pour the grated chocolate into the mixture and dissolve. Cool the future ice cream, pour into molds or pour into a container. Place in the freezer for 4-5 hours.
Приготовьте шоколадное мороженое. В небольшую миску отправьте желтки и насыпьте сахар. Взбейте до пышной светлой массы. Перемешайте со сливочно-молочной смесью. Верните на плиту. Варите около 30 минут, помешивая, но не доводя до кипения. Тертый шоколад всыпьте в массу и растворите. Будущее мороженое остудите, разлейте по формам или влейте в контейнер. Уберите в морозилку на 4-5 часов.
Form ice cream balls, decorate with grated chocolate and serve.
Сформируйте шарики мороженого, украсьте тертым шоколадом и подавайте к столу.