Wash the dates, dry them, remove the seeds and grate the pulp on a fine grater. Also prepare a freezer pan.
Финики промойте, обсушите, удалите косточки и натрите мякоть на мелкой терке. Также подготовьте форму для заморозки.
Prepare your ingredients. Mix grated dates with barley malt. Pour milk and cream into them. Mix the mixture thoroughly with a whisk or mixer at low speed.
Подготовьте ингредиенты. Тертые финики смешайте с ячменным солодом. К ним влейте молоко и сливки. Тщательно перемешайте смесь венчиком или миксером на низкой скорости.
Prepare the ice cream. Pour the prepared base into a form for freezing. Place the dessert in the freezer for 5-6 hours. Stir the dish every 30 minutes to ensure the ice cream freezes evenly.
Приготовьте пломбир. Готовую основу перелейте в форму для заморозки. Поставьте десерт в морозильную камеру на 5-6 часов. Перемешивайте блюдо каждые 30 минут, чтобы пломбир равномерно заморозился.
To make the dessert look original, serve it in waffles. To do this, place the ice cream in the middle of the waffle and wrap it around the edges, thereby making a “bowl”. Sprinkle chocolate chips over ice cream.
Чтобы десерт смотрелся оригинально, подайте его в вафлях. Для этого выложите пломбир на середину вафли и заверните ее по краям, делая тем самым «чашу». Посыпьте мороженое шоколадной стружкой.