Wash and dry the mango, eggs, mint and candied fruits for serving. Separate the yolks from the whites. Place the mango in a blender bowl and puree it. Place the cream in the refrigerator to keep it cold while cooking. Separate the mint leaves from the sprig. Prepare a saucepan, sieve, mixer and freezing dish. Also prepare several deep bowls and cling film.
Манго, яйца, мяту и цукаты для подачи промойте и обсушите. Желтки отделите от белков. Манго поместите в чашу блендера, измельчите в пюре. Сливки отправьте в холодильник, чтобы во время приготовления они были холодными. Листья мяты отделите от веточки. Приготовьте сотейник, сито, миксер и форму для заморозки. Также подготовьте несколько глубоких мисок и пищевую пленку.
Prepare the base for the ice cream. Pour milk into a saucepan, add sugar and place over medium heat. Bring the contents of the saucepan to a boil. In a separate bowl, mix sugar and egg yolks. Then pour hot milk into the mixture, stirring constantly. Stir the mixture until the sugar is completely dissolved and put it back on the fire. Cook the milk base until slightly thickened, stirring constantly, and then remove from heat.
Приготовьте основу для пломбира. В сотейник влейте молоко, добавьте сахар и поставьте на средний огонь. Доведите содержимое сотейника до кипения. В отдельной миске смешайте сахар и яичные желтки. Затем влейте в смесь горячее молоко, постоянно помешивая. Размешайте смесь до полного растворения сахара и снова поставьте ее на огонь. Готовьте молочную основу до легкого загустения, не переставая помешивать, а после снимите с огня.
Combine the ingredients. When the base is ready, pass it through a sieve and leave to cool to room temperature. At this time, pour the cold cream into a deep bowl, beat it with a mixer until fluffy, but not dense peaks. When the egg mixture has cooled, combine it with mango puree, and then with cream. Gently stir the ingredients until smooth.
Соедините ингредиенты. Когда основа будет готова, пропустите ее через сито и оставьте остывать до комнатной температуры. В это время перелейте холодные сливки в глубокую чашу, взбейте их миксером до пышной массы, но не плотных пиков. Когда яичная смесь остынет, соедините ее с пюре из манго, а после — со сливками. Аккуратно перемешайте ингредиенты до однородности.
Prepare the ice cream. Pour the finished base into a freezing dish, cover it with cling film and put it in the freezer for 4-5 hours. Stir the dessert with a spoon every half hour to prevent ice crystals from forming.
Приготовьте пломбир. Готовую основу перелейте в форму для заморозки, накройте ее пищевой пленкой и уберите в морозильную камеру на 4-5 часов. Каждый полчаса перемешивайте десерт ложкой, чтобы в нем не образовывались кристаллики льда.
Using an ice cream scoop, form small balls and place them in a bowl or bowl. Garnish the dish with mint leaves and candied mango.
С помощью ложки для мороженого сформируйте небольшие шарики, переложите их в пиалу или креманку. Украсьте блюдо листьями мяты и цукатами из манго.