Before starting cooking, thoroughly rinse and dry dried fruits. Place the ice cream in a deep bowl and mash it with a spoon. Prepare a blender and a freezer pan.
Перед началом приготовления тщательно промойте и обсушите сухофрукты. Пломбир переложите в глубокую чашу, разомните ложкой. Приготовьте блендер и форму для заморозки.
Prepare the base. Place dried fruits in a blender bowl. Add nuts there too. Grind the ingredients to obtain a homogeneous mixture. Add the resulting mass to the ice cream, pour in the rum and mix well.
Приготовьте основу. Сухофрукты переложите в чашу блендера. Туда же добавьте орехи. Измельчите ингредиенты, чтобы получилась однородная смесь. Полученную массу добавьте к пломбиру, влейте ром и хорошо перемешайте.
Prepare dessert. Transfer the finished base into a freezing dish and place in the freezer for 1-2 hours. Stir the dessert every half hour to prevent ice from forming.
Приготовьте десерт. Переложите готовую основу в форму для заморозки и поместите в морозильную камеру на 1-2 часа. Перемешивайте десерт каждые полчаса, чтобы в нем не образовывался лед.
Serve ice cream with dried fruits in bowls. To make the dessert look more beautiful, use a noisette - an ice cream spoon. Use waffles as a garnish: they can be crumbled onto ice cream or served whole.
Пломбир с сухофруктами подавайте в креманках. Чтобы десерт смотрелся красивее, используйте нуазетку — ложку для мороженого. В качестве украшения используйте вафли: их можно покрошить на мороженое или подать целыми.