Wash the pork neck, dry it and cut it into pieces, beat them to a thickness of 1.5 cm, add salt and pepper. Peel the onion, celery stalk and garlic. Cut the onion and garlic into strips, the celery stalk into thin slices. Wash and peel the potatoes. Wash the dill, dry it and chop it finely.
Свиную шею промойте, обсушите и нарежьте на куски, отбейте их до толщины 1,5 см, посолите и поперчите. Репчатый лук, стебель сельдерея и чеснок очистите. Лук и чеснок нарежьте соломкой, стебель сельдерея — тонкими ломтиками. Картофель помойте и очистите. Укроп помойте, просушите и мелко нарежьте.
Boil the potatoes. Pour water into a saucepan, bring it to a boil, put potatoes and salt in it, boil the potatoes until tender for about 20 minutes. Sprinkle the potatoes with dill.
Сварите картофель. В кастрюлю налейте воду, доведите ее до кипения, положите в нее картофель и соль, отварите картофель до готовности примерно 20 минут. Посыпьте картофель укропом.
Bake pancakes. Beat the eggs in a bowl, add salt, sugar and milk, then add the flour, stirring while doing so. Mix everything with a whisk or mixer. Fry thin pancakes in a hot frying pan greased with sunflower oil. Grease the finished pancakes with butter.
Испеките блины. Взбейте в миске яйца, добавьте соль, сахар и молоко, затем всыпьте муку, при этом перемешивая. Перемешайте все венчиком или миксером. На горячей сковороде, смазанной подсолнечным маслом, пожарьте тонкие блины. Готовые блины смажьте сливочным маслом.
Prepare the chop. Heat a frying pan, melt the butter in it and fry the chops over medium heat on both sides for 5 minutes. Then set the chops aside on a plate.
Приготовьте отбивную. Разогрейте сковороду, растопите на ней сливочное масло и обжарьте отбивные на среднем огне с обеих сторон по 5 минут. Затем отложите отбивные на тарелку.
Prepare the sauce. In the same frying pan where you fried the chop, place the butter, melt it and add the flour. Fry it until brown. Then add the celery stalk, onion and garlic, fry until soft and golden brown, about 10 minutes. Pour the cream into the pan, add the nutmeg, stir and simmer for 5 minutes until the sauce thickens.
Приготовьте соус. В ту же сковороду, где жарили отбивную, выложите сливочное масло, растопите его и всыпьте муку. Обжарьте ее до коричневого цвета. Затем выложите стебель сельдерея, лук и чеснок, обжарьте до мягкости и золотистой корочки примерно 10 минут. Вылейте в сковороду сливки, добавьте мускатный орех, перемешайте и проварите 5 минут, пока соус не загустеет.
Place the finished chops on a plate, place the potatoes next to them and pour the sauce over everything. Place pancakes around and sprinkle with herb leaves. You can eat the chop as a snack with pancakes or cut the chop into pieces and wrap it in pancakes along with potatoes and sauce.
Готовые отбивные выложите на блюдо, рядом положите картофель и полейте все соусом. Вокруг выложите блины и посыпьте листиками зелени. Можно есть отбивную вприкуску с блинами или нарезать отбивную на куски и вместе с картофелем и соусом заворачивать в блины.