Thaw the veal in the refrigerator for 6 hours, wash. Wash the lemon and squeeze out the juice. Rinse the sultanas well, separate the berries from the branches. Wash the currants and cranberries. Wash the pepper, remove the stem and seeds, and chop finely. Wash and dry the parsley and tarragon, chop finely. Prepare your meat grinder.
Телятину разморозьте в холодильнике в течение 6 часов, помойте. Лимон помойте, выжмите сок. Кишмиш хорошо промойте, отделите ягоды от веточек. Смородину и клюкву вымойте. Перец помойте, удалите плодоножку и семена, мелко порежьте. Петрушку и эстрагон помойте и обсушите, мелко порубите. Подготовьте мясорубку.
Prepare the meat. Cut the veal into portions. Process on both sides with a kitchen hammer, add salt, coat with vegetable oil, lemon juice and nutmeg. Leave for 20 minutes.
Подготовьте мясо. Телятину разрежьте на порционные куски. Обработайте с двух сторон кухонным молоточком, посолите, обмажьте растительным маслом, лимонным соком и мускатным орехом. Оставьте на 20 минут.
Fry the meat. Bread the chops in flour, fry in vegetable oil over medium heat for 10 minutes on each side.
Пожарьте мясо. Отбивные запанируйте в муке, обжарьте на растительном масле на среднем огне по 10 минут с каждой стороны.
Stew the meat. Add half the sweet pepper and half the grapes to the chops, cover and simmer for 10 minutes. Place the meat on a plate.
Потушите мясо. К отбивным выложите половину сладкого перца и половину винограда, накройте крышкой и тушите 10 минут. Выложите мясо в тарелку.
Prepare the sauce. Grind the remaining grapes, currants and cranberries into a puree in a blender. Pour port wine into the frying pan where the meat was fried and add the berry mixture. Simmer for 10 minutes. Add cream, herbs, remaining sweet pepper and ground black pepper to the sauce. Stir and simmer for 5 minutes.
Приготовьте соус. Оставшийся виноград, смородину и клюкву блендером измельчите в пюре. В сковороду, где жарилось мясо, налейте портвейн и добавьте ягодную массу. Тушите 10 минут. Добавьте к соусу сливки, зелень, оставшийся сладкий перец и черный молотый перец. Перемешайте и тушите 5 минут.
Serve the chop with the sauce and garnish with berries.
Подавайте отбивную, полив соусом и украсив ягодами.