Recipes / Chop in puff pastry Отбивная в слоеном тесте
When choosing puff pastry, make sure it is made from butter, flour, salt, water, possibly citric acid, and does not contain modified fats, sugar or sugar substitutes, or dyes. The simpler the composition of the finished dough, the better. It is also important to defrost the puff pastry correctly. The best way to maintain flakyness and elasticity is to transfer the package from the freezer to the refrigerator and wait 10-12 hours. Choose yeast dough, it is lower in calories than yeast-free dough.
При выборе слоёного теста ориентируйтесь на состав: сливочное масло, мука, соль, вода, возможно лимонная кислота, без модифицированных жиров, сахара и его заменителей, без красителей. Чем проще ингредиенты готового изделия, тем лучше. Правильно размораживайте слоёное тесто: сохранить слоистость и эластичность поможет перенос упаковки из морозилки в холодильник и выдержка 10–12 часов. Выбирайте дрожжевое тесто, оно менее калорийное по сравнению с бездрожжевым.
Steps / Шаги:
Thaw the puff pastry for 2-3 hours. Rinse the meat, then dry with paper towels and cut into pieces 2 cm thick. Cover with cling film or a plastic bag and beat with a hammer. Preheat the oven to 200 degrees.
Разморозьте слоеное тесто в течение 2-3 часов. Мясо ополосните, затем обсушите бумажными полотенцами и нарежьте на кусочки толщиной 2 см. Накройте пищевой пленкой или полиэтиленовым пакетом и отбейте молотком. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the dough. Sprinkle defrosted puff pastry with flour. Also flour the countertop and roll out the dough with a rolling pin. Then cut it into squares slightly larger than the pork pieces.
Подготовьте тесто. Слоеное размороженное тесто посыпьте мукой. Также присыпьте мукой столешницу и раскатайте тесто скалкой. Затем нарежьте его на квадраты размером немного больше кусочков свинины.
Form the chops into the dough. Salt and pepper the meat. Then place it in the center of each piece of dough and wrap the dough in an “envelope.” Press the edges of the dough with the tines of a fork and brush with vegetable oil.
Сформируйте отбивные в тесте. Мясо посолите и поперчите. Затем выложите его в центр каждого кусочка теста и заверните тесто "конвертом". Края теста прижмите зубцами вилки и смажьте растительным маслом.
Bake the chops in the batter. Line a baking sheet with foil or parchment and grease with a thin layer of oil. Place the pork chop envelopes, making indents, seam side down. Sprinkle each piece with sesame seeds and place the baking sheet in the preheated oven. Bake for 40 minutes at 200 degrees.
Испеките отбивные в тесте. Противень застелите фольгой или пергаментом и смажьте тонким слоем масла. Конвертики со свиной отбивной разложите, делая отступы, швом вниз. Каждую заготовку посыпьте кунжутом и поместите противень в разогретую духовку. Выпекайте 40 минут при 200 градусах.
Serve the chops encased in puff pastry immediately after cooking.
Подавайте отбивные в слоеном тесте сразу после приготовления.