Rinse and dry the pork, trim off excess fat. Then cut across the grain into equal pieces 15 mm thick. Cover the meat with cling film and pound it thoroughly with a kitchen hammer. Wash and peel the lemon. Peel and rinse the garlic, pass 2 cloves through a press. Prepare a grill pan and a blender.
Свинину промойте и обсушите, лишний жир срежьте. Затем нарежьте поперек волокон на равные куски толщиной 15 мм. Накройте мясо пищевой пленкой и тщательно отбейте его кухонным молотком. Лимон помойте и очистите от кожуры. Очистите и ополосните чеснок, 2 зубчика пропустите через пресс. Приготовьте сковороду-гриль и блендер.
Make marinade and sauce for meat. Squeeze 2 tbsp from peeled lemon. l. juice, set it aside. Then peel the lemon pulp from the seeds and place it in a blender. Add 7 tbsp there. l. soy sauce and 1 clove of garlic. Blend the ingredients until smooth. In a separate bowl, combine lemon juice, honey, minced garlic and remaining soy sauce and mix thoroughly.
Сделайте маринад и соус для мяса. Из очищенного лимона выжмите 2 ст. л. сока, отставьте его в сторону. Затем очистите мякоть лимона от косточек и переложите его в блендер. Туда же добавьте 7 ст. л. соевого соуса и 1 зубчик чеснока. Перебейте ингредиенты до однородной массы. В отдельной миске смешайте лимонный сок, мед, измельченный чеснок и оставшийся соевый соус, тщательно перемешайте.
Prepare the chops. Place the meat in a deep bowl. Pour the mixture from the blender there. Mix the chops thoroughly with your hands so that the meat is saturated with the marinade. Next, stack the pork and cover the bowl with plastic wrap. Leave the chops for 1-2 hours.
Подготовьте отбивные. Мясо переложите в глубокую миску. Туда же перелейте смесь из блендера. Руками тщательно перемешайте отбивные, чтобы мясо пропиталось маринадом. Затем сложите свинину стопкой и накройте миску пищевой пленкой. Оставьте отбивные на 1-2 часа.
Fry the chops. Grease a grill pan with vegetable oil and place it over low heat to warm up. During this time, pat the chops dry with a paper towel, then brush the meat on both sides with the honey mixture. Place the finished chops in a frying pan, fry them for 1.5-2 minutes on each side. After this, remove the dish from the heat, cover it with a lid and leave for 5 minutes.
Пожарьте отбивные. Сковороду-гриль смажьте растительным маслом и поставьте ее на небольшой огонь разогреваться. В это время промокните отбивные бумажным полотенцем, после чего смажьте мясо с обеих сторон медовой смесью. Выложите готовые отбивные на сковороду, обжаривайте их по 1,5-2 минуты с каждой стороны. После этого снимите блюдо с огня, накройте его крышкой и оставьте на 5 минут.
Serve the dish along with a vegetable side dish. Use rosemary sprigs as a garnish: place them on a plate next to the meat.
Подавайте блюдо к столу вместе с овощным гарниром. В качестве украшения используйте веточки розмарина: выложите их на тарелке рядом с мясом.