Cut the pork across the grain into portions 0.5 cm thick. Then cover the meat with cling film and beat it with a kitchen hammer on both sides. Peel the onion and wash the tomato. Cut the tomato into slices and the onion into half rings. Grate the cheese on a coarse grater and rinse the parsley sprigs. Prepare a small round baking dish.
Свинину нарежьте поперек волокон порционными кусочками толщиной 0,5 см. Затем накройте мясо пищевой пленкой и отбейте его кухонным молотком с двух сторон. Почистите лук и помойте помидор. Помидор нарежьте пластинками, а лук — полукольцами. Сыр натрите на крупной терке, а веточки петрушки промойте. Подготовьте небольшую круглую форму для запекания.
Prepare the chops. Salt and pepper the meat to taste on both sides. Then sprinkle the pork with ground paprika and pour over the tkemali sauce. Leave the chops for 10-15 minutes so that they are completely saturated with spices and sauce.
Подготовьте отбивные. Мясо посолите и поперчите по вкусу с двух сторон. Затем посыпьте свинину молотой паприкой и полейте соусом ткемали. Оставьте отбивные на 10-15 минут, чтобы они полностью пропитались специями и соусом.
Bake the meat. Preheat the oven to 180 degrees. Then grease the baking dish with vegetable oil. Place the chops on the bottom of the pan and sprinkle them with oil. Then lay out the onion, lightly grease it with mayonnaise. Place tomato slices and grated cheese on top. At the end, grease the dish with mayonnaise again. Place the chops in the oven for 20 minutes.
Запеките мясо. Заранее включите духовку разогреваться до 180 градусов. Затем форму для запекания смажьте растительным маслом. На дно формы выложите отбивные, сбрызните их маслом. Затем выложите лук, слегка смажьте его майонезом. Сверху уложите ломтики помидора и тертый сыр. В конце смажьте блюдо майонезом еще раз. Поставьте отбивные в духовку на 20 минут.
Serve the chops with tkemali in portions. Use parsley sprigs as decoration. If desired, add a light side dish to the dish: salad or potatoes.
Подавайте отбивные с ткемали порционно. В качестве украшения используйте веточки петрушки. По желанию добавьте к блюду легкий гарнир: салат или картофель.