Rinse the pork, dry it and cut it into portions 2 cm thick. Rinse the prunes and dried apricots, soak in boiling water for 10-15 minutes, then drain and rinse if necessary. Peel the carrots and onions, wash and grate on a coarse grater. Grate the hard cheese on a coarse grater. Wash and dry the basil.
Свинину промойте, обсушите и нарежьте на порционные куски толщиной 2 см. Чернослив и курагу промойте, замочите в кипятке на 10-15 минут, затем слейте и промойте при необходимости. Морковь и лук очистите, помойте и натрите на крупной терке. Твердый сыр натрите на крупной терке. Базилик промойте и просушите.
Prepare the chops for baking. Beat the meat with a kitchen hammer, then rub with salt and pork seasoning, leave at room temperature for 30 minutes. Cover a baking sheet with parchment and grease it with vegetable oil. Mix onions with carrots and 1 tbsp. l. mayonnaise.
Подготовьте отбивные к запеканию. Мясо отбейте кухонным молотком, затем натрите солью и приправой для свинины, оставьте при комнатной температуре на 30 минут. Противень застелите пергаментом и смажьте его растительным маслом. Лук смешайте с морковью и 1 ст. л. майонеза.
Bake chops with prunes. Layer the chops on a baking sheet, then the onions and carrots, and top with dried apricots and prunes. Mix mayonnaise with cheese and place on chops. Bake the chops in an oven preheated to 200 degrees for 30-40 minutes.
Запеките отбивные с черносливом. На противень выложите слоями отбивные, затем лук с морковью, сверху выложите курагу и чернослив. Смешайте майонез с сыром и выложите на отбивные. Запекайте отбивные в духовке, разогретой до 200 градусов, в течение 30-40 минут.
Place the finished chops with prunes on a plate and garnish with a sprig of basil.
Готовые отбивные с черносливом выложите на тарелку и украсьте веточкой базилика.