The chop in the sleeve turns out very tasty, soft and juicy, the potatoes are soaked in meat juice and spices. This hearty dish is incredibly tender, aromatic and looks very appetizing. A pork, beef or chicken chop baked in a sleeve is perfect for a family lunch or dinner, as well as for a holiday table. It must be remembered that the heat of the oven causes the sleeve to swell. Therefore, place it on a baking sheet in such a way that, when puffed up, it does not come into contact with the walls and roof of the oven.
Отбивная, запеченная в рукаве, выходит очень вкусной, мягкой и сочной: картофель пропитывается мясным соком и специями. Это сытное блюдо — необыкновенно нежное, ароматное и выглядит весьма аппетитно. Запеченная в рукаве свиная, говяжья или куриная отбивная прекрасно подходит для семейного обеда или ужина, а также для праздничного стола. Помните, что от жара духовки рукав раздувается, поэтому размещайте его на противне так, чтобы после раздувания он не соприкасался со стенками и сводом духовки.
Steps / Шаги:
Thaw the pork completely in the refrigerator for 4-5 hours. Wash and peel the potatoes. Peel the garlic. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare a roasting sleeve and a kitchen hammer.
Свинину полностью разморозьте в холодильнике в течение 4-5 часов. Картофель помойте и почистите. Чеснок почистите. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте рукав для запекания и кухонный молоток.
Prepare and marinate the meat. Cut the pork flesh into pieces 1 cm thick. Beat each piece well on both sides. Pass the garlic through a press. Rub each piece of meat with garlic, salt and a mixture of peppers. Leave for 20 minutes.
Подготовьте и замаринуйте мясо. Свиную мякоть разрежьте на куски толщиной 1 см. Каждый кусок хорошо отбейте с двух сторон. Чеснок пропустите через пресс. Каждый кусок мяса натрите чесноком, солью и смесью перцев. Оставьте на 20 минут.
Prepare the potatoes. Cut the potatoes into thin slices, pour in vegetable oil and mix well.
Подготовьте картофель. Картошку нарежьте тонкими дольками, полейте растительным маслом и хорошо перемешайте.
Bake the chops. Place meat and potatoes in a baking sleeve, alternating layers. Tie the sleeve on both sides. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes.
Запеките отбивные. В рукав для запекания положите мясо и картофель, чередуя слои. Завяжите рукав с двух сторон. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке 50 минут.
Serve the chop with potatoes and green peas.
Подавайте отбивную с картофелем и зеленым горошком.