A delicious fried chop is made from beef. Many are afraid to cook it, fearing that the fillet, even when beaten, will be dry and tough. This can really happen if you don’t know the basic nuances of preparing beef chops. For chops, it is better to choose roast beef, thigh or tenderloin. The fillet should not be washed too much, as water will wash away the juices from the meat. You need to fry the meat in a hot frying pan so that a crust immediately forms, through which the juice will not leak out, but will remain inside the fibers.
Сочный жареный отбивной получится из говядины, но многие боятся готовить его, опасаясь, что мясо, даже отбившееся, окажется сухим и жестким. Так может случиться, если не знать основных нюансов приготовления говяжьих отбивных. Для отбивных лучше выбирать ростбиф, бедро или вырезку; филе не стоит сильно мыть — вода вымывает сок из мяса. Жарить нужно на раскалённой сковороде, чтобы сразу образовалась корочка, и сок не вытекал, оставаясь внутри волокон.
Steps / Шаги:
Cut the beef across the grain into pieces approximately 4-5 cm wide and 1-1.5 cm thick. Peel the onion and cut into half rings.
Говядину нарежьте поперек волокон на кусочки шириной примерно 4-5 см и толщиной 1-1,5 см. Лук почистите, нарежьте полукольцами.
Prepare beef for roasting. Beat the fillet on both sides with a kitchen hammer. Season with salt and pepper.
Подготовьте говядину для жарки. Отбейте кухонным молотком филе с обеих сторон. Приправьте солью и перцем.
Prepare the fried chops. Heat the frying pan over high heat. Fry the chops on both sides until golden brown, 8-10 minutes. Pour in wine and reduce heat. Simmer until the liquid has completely boiled away. Then pour in the oil and add the onions. Fry the meat and onions for another 7-8 minutes.
Приготовьте жареные отбивные. Раскалите сковороду на сильном огне. Обжарьте отбивные с двух сторон до золотистой корочки 8-10 минут. Залейте вином и убавьте огонь. Тушите до полного выкипания жидкости. Затем влейте масло, выложите репчатый лук. Жарьте мясо с луком еще 7-8 минут.
Serve fried chops with boiled potatoes and salted mushrooms.
Подавайте жареные отбивные с отварным картофелем и солеными грибами.