Wash the eggplants, cut into slices, place in a bowl, add salt for 20-30 minutes to remove bitterness. Cut the fillet into wide, flat portions 1 cm thick. Wash the tomatoes and cut into half rings. Peel the garlic and chop finely. Wash and chop the parsley. Grate the cheese on a coarse grater.
Баклажаны помойте, нарежьте кружочками, сложите в миску, засыпьте солью на 20-30 минут для удаления горечи. Филе нарежьте на широкие, плоские порции толщиной в 1 см. Помидоры помойте и нарежьте полукольцами. Чеснок почистите, мелко порубите. Петрушку вымойте и измельчите. Сыр натрите на крупной терке.
Prepare the eggplants. Fry vegetables in oil for 5-7 minutes. Place on paper towels to drain off excess oil.
Подготовьте баклажаны. Обжарьте овощи в масле 5-7 минут. Выложите на бумажные салфетки, чтобы лишнее масло стекло.
Beat the meat. Tap the fillet plates with a serrated hammer. Sprinkle with salt and pepper.
Отбейте мясо. Пластинки филе простучите молотком с зубчиками. Посыпьте солью и перцем.
Prepare the baked chops. Grease a baking dish with vegetable oil, lay out the eggplant slices, then the chops, then the eggplants evenly again, and then the tomatoes. Add salt, sprinkle with herbs and garlic. Fill with mayonnaise in the form of a thin mesh. Spread out the cheese shavings. Bake at 180 degrees for 20-25 minutes.
Приготовьте запеченные отбивные. Форму для запекания смажьте растительным маслом, выложите кружочки баклажанов, затем отбивные, далее — снова равномерно баклажаны, а после помидоры. Подсолите, посыпьте зеленью и чесноком. Залейте майонезом в виде тонкой сетки. Разложите сырную стружку. Запекайте при 180 градусах 20-25 минут.
Before serving, cool the baked chops, divide into portions, place on plates and serve.
Перед подачей остудите запеченные отбивные, разделите на порции, разложите по тарелкам и подавайте к столу.