Remove the butter 10 minutes before cooking; it should be at room temperature, but not melted. Wash the chicken egg. Sift the flour through a sieve. Preheat the oven to 200 degrees. Line a baking tray with greased baking paper. Preheat the oven to 200 degrees.
Достаньте сливочное масло за 10 минут до приготовления, оно должно быть комнатной температуры, но не подтаявшим. Помойте куриное яйцо. Муку просейте через сито. Разогрейте духовку до 200 градусов. Противень застелите бумагой для выпечки, смазанной маслом. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the dough. Sift 1.5 cups of flour into a bowl and add soft butter. Grind the ingredients into crumbs. Next, add powdered sugar and vanillin to the mixture, break the egg there and pour in the olive oil. Mix everything with your hands until it becomes sticky and wet.
Приготовьте тесто. В миску просейте 1,5 стакана муки и положите в нее мягкое сливочное масло. Перетрите ингредиенты в крошку. Далее всыпьте в массу сахарную пудру, ванилин, разбейте туда же яйцо и влейте оливковое масло. Перемешайте все руками, пока не получится липкая и влажная масса.
Add starch and leave the dough to rest. Mix starch with baking powder and salt. Then add it to the cookie mixture and add the remaining flour. Continue to mix the mixture thoroughly until it comes together into a dough that is slightly softer and more tender than shortbread. Add chocolate and knead the dough several times. After kneading, wrap the dough in cling film and place in the refrigerator for 10 minutes.
Добавьте крахмал и оставьте тесто "отдыхать". Крахмал смешайте с разрыхлителем и солью. Затем добавьте его в массу для печенья и всыпьте оставшуюся муку. Продолжайте тщательно перемешивать массу, пока она не соберется в тесто, чуть мягче и нежнее, чем песочное. Добавьте шоколад и несколько раз обомните тесто. После замешивания оберните тесто пищевой пленкой и положите на 10 минут в холодильник.
Bake ice cream cookies. Place 2 tbsp. l. "rested" dough in the form of balls on a baking sheet with baking paper. Place the baking sheet in the oven and reduce the temperature to 170 degrees. When the cookies begin to rise, lower the temperature to 350 degrees and bake until pale golden brown, no more than 15 to 20 minutes.
Испеките печенье "пломбир". Выложите 2 ст. л. "отдохнувшего" теста в виде шариков на противень с бумагой для выпечки. Поставьте противень в духовку и уменьшите температуру до 170 градусов. Когда печенья начнут подниматься, понизьте температуру до 140 градусов и выпекайте до бледно-золотистого цвета не больше 15-20 минут.
Serve ice cream cookies with tea or coffee.
Подавайте печенье «пломбир» к чаю или кофе.