Divide the milk into two equal parts and pour into separate bowls. Place milk and chicken eggs in the freezer for 15 minutes before using. To serve, break the chocolate with your hands or grate it on a fine grater.
Разделите молоко на две равные части, перелейте в отдельные миски. Молоко и куриные яйца поставьте на 15 минут в морозилку перед использованием. Шоколад для подачи поломайте руками или натрите на мелкой терке.
Mix the ingredients for the ice cream. Add potato starch in a thin stream to one bowl with 250 ml of milk. Stir until the starch is completely dissolved. Add white and vanilla sugar to another part of the milk, break a raw chicken egg. Stir thoroughly until the sugar dissolves. Next, combine both mixtures and mix all the ingredients.
Смешайте ингредиенты для пломбира. В одну миску с 250 мл молока всыпьте тонкой струйкой картофельный крахмал. Размешайте до полного растворения крахмала. В другую часть молока добавьте белый и ванильный сахар, разбейте сырое куриное яйцо. Тщательно размешайте до растворения сахара. Далее обе смеси соедините и перемешайте все ингредиенты.
Heat the mixture in a water bath. Place a saucepan on the stove over medium heat. Pour water into it and place another pan or bowl on it, into which pour the milk mixture. Cook for 2-3 minutes until the mixture thickens. Do not boil the mixture, otherwise the egg may curdle.
Нагрейте смесь на водяной бане. На плиту на средний огонь поставьте кастрюлю. В нее налейте воду и установите на нее другую кастрюлю или миску, в которую влейте молочную смесь. Готовьте 2-3 минуты, пока смесь не загустеет. Не кипятите смесь, иначе яйцо может свернуться.
Cool the ice cream. Remove the mixture from the heat and cool, stirring to prevent a milky film from forming. Pour the already cooled product into a food container and place in the freezer for 5-6 hours. While hardening, stir the ice cream every 30 minutes.
Остудите мороженое. Снимите смесь с плиты и охладите, помешивая, чтобы не образовалась молочная пленка. Уже остывший продукт перелейте в пищевой контейнер и поставьте в морозилку на 5-6 часов. Во время застывания помешивайте пломбир через каждые 30 минут.
Serve the finished ice cream with red currants and chocolate slices. Also decorate with chocolate or caramel sauce and fresh or canned fruit if desired.
Готовое мороженое подавайте с красной смородиной и ломтиками шоколада. Украсьте также по желанию шоколадным или карамельным соусом, свежими или консервированными фруктами.