Thaw the cranberries on the bottom shelf of the refrigerator, rinse, place on a towel and dry. Rinse the fillets with cold water and dry thoroughly with paper towels. Then cut into 4 pieces up to 1.5 cm thick and wrap each in cling film. Beat with a culinary hammer to a thickness of 0.5 cm. Rinse and dry the sage, then finely chop.
Клюкву разморозьте на нижней полке холодильника, ополосните, выложите на полотенце и обсушите. Филе промойте холодной водой и тщательно обсушите бумажными полотенцами. Затем порежьте на 4 куска толщиной до 1,5 см и каждый оберните в пищевую пленку. Отбейте кулинарным молотком до толщины 0,5 см. Шалфей ополосните и обсушите, затем мелко порубите.
Prepare the meat. Sprinkle the pork chops with salt and pepper and lightly rub the spices into the fibers on all sides. Leave for 10-15 minutes so that the meat has time to lightly marinate.
Подготовьте мясо. Свиные отбивные посыпьте солью и перцем, слегка вотрите специи в волокна со всех сторон. Оставьте на 10-15 минут, чтобы мясо успело слегка промариноваться.
Make cranberry sauce. Place cranberries and sugar in a saucepan. Add the broth and place the saucepan over low heat. Bring the mixture to a boil, stirring occasionally. Cook for about 6 minutes more until the sauce reduces to 130-150 ml (2/3 cup). Then add the sage to the sauce and turn off the heat.
Сварите клюквенный соус. В сотейник высыпьте клюкву и сахар. Добавьте бульон и поставьте сотейник на медленный огонь. Доведите массу до кипения, периодически помешивая. Готовьте еще примерно 6 минут, чтобы соус уварился до 130-150 мл (2/3 стакана). Затем в соус добавьте шалфей и выключите огонь.
Fry the chops. Place a frying pan with vegetable oil on high heat. Heat until very high to keep the meat juicy. Place pork chops in hot skillet and sear each side for 4 minutes.
Обжарьте отбивные. Поставьте на сильный огонь сковороду с растительным маслом. Нагрейте до очень высокой температуры, чтобы мясо осталось сочным. Выложите на горячую сковороду свиные отбивные и обжарьте с каждой стороны по 4 минуты.
Drizzle the chops with cranberry sauce and serve immediately after cooking. Garnish the dish with a sprig of rosemary.
Отбивные полейте клюквенным соусом и подавайте сразу после приготовления. Украсьте блюдо веточкой розмарина.