Wash the turkey breast fillet, dry it, cut it into portions and lightly beat each piece, then rub the pieces of meat with salt. Preheat the oven to 180 degrees. Wash and dry the oranges, then zest and squeeze out the juice from one orange, and cut the second into circles for serving. Wash and dry the mint.
Филе грудки индейки помойте, обсушите, разрежьте на порционные куски и слегка отбейте каждый, затем натрите куски мяса солью. Духовку разогрейте до 180 градусов. Апельсины помойте и обсушите, затем с одного апельсина снимите цедру и выжмите сок, а второй нарежьте кружками для подачи. Мяту помойте и просушите.
Make the sauce. Place lingonberry jam, honey and orange juice into a blender bowl and blend everything into a homogeneous mass. Then add the orange zest and stir again.
Сделайте соус. В чашу блендера выложите брусничный джем, мед и сок апельсина, все перебейте в однородную массу. Затем добавьте апельсиновую цедру и еще раз перемешайте.
Cook the chops in the sauce. Pour half the sauce into the bottom of the baking dish and place the chops, pour the remaining sauce over the meat. Bake the chops in the oven for 1 hour.
Приготовьте отбивные в соусе. На дно формы для запекания вылейте половину соуса и выложите отбивные, на мясо вылейте оставшийся соус. Запеките отбивные в духовке в течение 1 часа.
Place the chops on a plate and pour over the lingonberry sauce you cooked in. Garnish the dish with mint leaves.
На тарелку выложите отбивные, полейте брусничным соусом, в котором готовили. Украсьте блюдо листьями мяты.