Rinse the pork, cut across the grain into pieces 1.5-2 cm thick. Then beat well with a kitchen hammer. Peel a few cloves of garlic (2-3 pieces) and cut into 4 parts. Peel the onion, rinse and finely chop. Wash the dill sprigs.
Свинину промойте, порежьте поперек волокон на кусочки толщиной 1,5-2 см. Затем хорошо отбейте кухонным молотком. Несколько зубчиков чеснока (2-3 шт.) очистите и нарежьте на 4 части. Лук очистите, ополосните и мелко нарежьте. Вымойте веточки укропа.
Prepare the meat. Place the layers of pork on a board, sprinkle them with pepper, salt, paprika and dry mustard. Place the meat in a bowl and cover with cling film. Leave to marinate for 15 minutes at room temperature.
Подготовьте мясо. Пласты свинины положите на доску, посыпьте их перцем, солью, паприкой и сухой горчицей. Сложите мясо в миску и накройте пищевой пленкой. Оставьте на 15 минут мариноваться при комнатной температуре.
Prepare aromatic oil. Heat the frying pan. Pour in vegetable oil and add garlic quarters. Fry for 1-2 minutes so that the oil has time to become saturated with the taste and aroma of garlic. Then remove the garlic with a slotted spoon.
Приготовьте ароматное масло. Разогрейте сковороду. Налейте растительное масло и выложите четвертинки чеснока. Пожарьте 1-2 минуты, чтобы масло успело пропитаться вкусом и ароматом чеснока. Затем шумовкой достаньте чеснок.
Fry the meat. Place the meat in a hot pan with garlic oil. Fry over high heat on both sides until crusty, 3 minutes. Then place the meat on a plate and add the onion to the pan with the remaining oil. Fry it for 2 minutes until golden brown.
Обжарьте мясо. Выложите мясо в горячую сковороду с чесночным маслом. Поджарьте на сильном огне с двух сторон до корочки 3 минуты. Затем выложите мясо на тарелку, а в сковороду с остатками масла положите лук. Обжаривайте его 2 минуты до золотистого цвета.
Make the sauce. Place sour cream in a bowl, add salt and pepper. Squeeze the remaining garlic cloves through a press. Mix thoroughly and let sit for 15 minutes.
Сделайте соус. В миску положите сметану, посолите и добавьте перец. Выдавите через пресс оставшиеся зубчики чеснока. Тщательно перемешайте и дайте настояться 15 минут.
Finish cooking. Return the pork to the pan with the onions and pour in the sour cream sauce. Then reduce the heat to low and simmer with the lid closed for 30 minutes. Add water if necessary.
Завершите приготовление. В сковороду с луком верните свинину и залейте туда же сметанный соус. Затем убавьте огонь до минимума и тушите под закрытой крышкой 30 минут. При необходимости добавьте воды.
Serve the finished pork chops with sour cream and garlic sauce, garnishing them with sprigs of fresh dill.
Готовые свиные отбивные со сметанно-чесночным соусом подавайте, украсив их веточками свежего укропа.