Rinse the pork pulp and dry with a paper towel, then cut into portions 1.5-2 cm thick and beat to a thickness of 1 cm. Wash and dry the apricots, then remove the pit and peel. Cut the apricots into cubes with a side of 1 cm; for decoration, leave the halves of the fruits whole with the peel. Wash the basil and dry it. Peel the garlic and pass through a press.
Мякоть свинины промойте и обсушите бумажным полотенцем, затем разрежьте на порционные куски толщиной 1,5-2 см и отбейте до толщины 1 см. Абрикосы помойте и просушите, затем удалите косточку и кожуру. Нарежьте абрикосы кубиками со стороной 1 см, для украшения оставьте целыми с кожурой половинки плодов. Базилик помойте, просушите. Чеснок очистите и пропустите через пресс.
Prepare the chops. Salt and pepper each piece of meat. Pour sunflower oil into a frying pan and heat it up. Place the pieces of meat in a frying pan and fry on both sides for 5 minutes.
Приготовьте отбивные. Каждый кусок мяса посолите и поперчите. На сковороду вылейте подсолнечное масло и разогрейте. Выложите куски мяса на сковороду и обжарьте с двух сторон по 5 минут.
Prepare apricot sauce. Place the apricots in a saucepan, add sugar and simmer for about 30 minutes until softened, stirring occasionally. Then use a blender to make apricot puree. Add soy sauce and garlic to the puree and stir. Boil the sauce for about 3 minutes.
Приготовьте абрикосовый соус. Абрикосы выложите в сотейник, добавьте сахар и варите на медленном огне примерно 30 минут до размягчения, периодически помешивая. Затем с помощью блендера сделайте из них абрикосовое пюре. К пюре добавьте соевый соус и чеснок, перемешайте. Проварите соус примерно 3 минуты.
Place the finished chops on a plate, pour over the apricot sauce, place the apricot halves next to them and garnish with basil leaves.
Готовые отбивные выложите в тарелку, полейте абрикосовым соусом, рядом положите половинки абрикосов и украсьте листьями базилика.