Wash the peppers, cut off the tops (save them) and remove the seeds. Boil the rice until tender in salted water. Peel the onion and cut into small cubes, finely chop the tomato.
Промойте перцы, срежьте с них верхушки (сохраните их) и удалите семена. Отварите рис до готовности в подсоленной воде. Очистите лук и нарежьте мелкими кубиками, мелко нарежьте помидор.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onion in it until golden brown. Add tomato and fry for 2 minutes.
Разогрейте растительное масло на сковороде и обжарьте на нем лук до золотистой корочки. Добавьте помидор и обжаривайте 2 минуты.
Combine rice, onion and tomato with minced meat, add salt and mix well.
Соедините рис, лук и помидор с фаршем, посолите и хорошенько перемешайте.
Stuff the peppers with the resulting mixture. Close the tops, secure with wooden skewers, place in a deep pan and bake at 180°C for 25 minutes.
Начините перцы полученной массой. Закройте сверху верхушками, зафиксируйте деревянными шпажками, выложите в глубокую форму и запекайте при 180°C 25 минут.
Serve the finished peppers hot, adding sour cream and herbs if desired.
Подавайте готовые перцы горячими, дополнив по желанию сметаной и зеленью.