Rinse the chickpeas in cold water and soak in warm water for 12 hours. Peel the carrots and grate on a fine grater. Wash the dill and chop finely.
Промойте нут в холодной воде и замочите в теплой воде на 12 часов. Очистите морковь и натрите на мелкой терке. Промойте укроп и мелко порубите.
Pour the prepared chickpeas into 1 liter of water and cook until tender for 30 minutes.
Подготовленный нут залейте 1 л воды и варите до готовности в течение 30 минут.
Puree the chickpeas using a blender. Then mix it with carrots, herbs, egg and sour cream. Stir until smooth, add salt, pepper and mix thoroughly.
Пюрируйте нут с помощью блендера. Затем смешайте его с морковью, зеленью, яйцом и сметаной. Вымешайте до однородности, посолите, поперчите и тщательно перемешайте.
Place the mixture in the refrigerator for 10 minutes, then divide into 10 portions, shape each portion into a cutlet and fry in a frying pan with heated olive oil until golden brown.
Поставьте массу на 10 минут в холодильник, после разделите на 10 порций, придайте каждой порции форму котлеты и обжарьте на сковороде с разогретым оливковом маслом до золотистой корочки.
Reduce heat to low, cover the pan with a lid and simmer the cutlets for 8 minutes until cooked.
Убавьте огонь до минимума, накройте сковороду крышкой и томите котлеты 8 минут до готовности.
Serve hot, optionally supplemented with herbs, vegetables or sauces.
Подавайте горячими, по желанию дополнив зеленью, овощами или соусами.