Thaw the venison in the refrigerator for 2 hours, wash well and dry. Also defrost the lingonberries completely. Prepare the grill pan. Preheat the oven to 180 degrees.
Оленину разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, хорошо помойте и обсушите. Бруснику также полностью разморозьте. Подготовьте сковороду-гриль. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Marinate the venison. Cut the venison across the grain into pieces 1 cm thick and beat well. Rub with pepper mixture and salt. Place the lingonberries in a saucepan, add water, bring to a boil, cook for 5 minutes. Crush the berries, cool the marinade and add white wine. Place the venison in the marinade and refrigerate for 1 day.
Замаринуйте оленину. Оленину разрежьте поперек волокон на куски толщиной 1 см, хорошо отбейте. Натрите смесью перцев и солью. Бруснику положите в сотейник, добавьте воду, доведите до кипения, варите 5 минут. Раздавите ягоды, остудите маринад и добавьте белое вино. Поместите оленину в маринад, уберите в холодильник на 1 сутки.
Fry and bake the chops. Heat vegetable oil in a grill pan. Fry the chops for 5 minutes on each side over medium heat. Place the meat in a baking dish. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 20 minutes.
Пожарьте и запеките отбивные. Разогрейте растительное масло на сковороде-гриль. Обжарьте отбивные по 5 минут с каждой стороны на среднем огне. Положите мясо в форму для запекания. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке 20 минут.
Prepare the sauce. Combine lingonberry sauce, white wine, water, butter, salt and red pepper in a saucepan. Bring to a boil, stir well.
Приготовьте соус. Смешайте в сотейнике брусничный соус, белое вино, воду, сливочное масло, соль и красный перец. Доведите до кипения, хорошо перемешайте.
Serve the venison chop with lingonberry sauce and garnish with lingonberries.
Подавайте отбивную из оленины с брусничным соусом, украсив ее ягодами брусники.