Prepare ingredients for pp-chicken with mushrooms. Wash the chicken fillet and dry it. Cut into medium sized slices. Grate the lemon zest and squeeze the required amount of juice from the fruit. Wash the champignons, dry them, cut into plastic pieces. Grate the cheese on a medium grater.
Подготовьте продукты для пп-курицы с грибами. Куриное филе помойте, обсушите. Нарежьте ломтиками среднего размера. Натрите цедру лимона, выжмите из фрукта сок в нужном количестве. Шампиньоны помойте, обсушите, нарежьте пластиками. Сыр натрите на средней терке.
Marinate the meat. Mix lemon juice, zest and yogurt. Beat the chicken, sprinkle with Provençal herbs and salt on all sides. Transfer to a glass container and fill with lemon-yogurt mixture. Place in the refrigerator for 7-8 hours.
Замаринуйте мясо. Смешайте лимонный сок, цедру и йогурт. Курицу отбейте, посыпьте прованскими травами и солью со всех сторон. Переложите в стеклянную емкость, залейте лимонно-йогуртовой смесью. Уберите на 7-8 часов в холодильник.
Prepare pp chicken with mushrooms. Place the marinated meat in a baking dish and place the mushrooms on top. Bake at 180 degrees in the oven for 35-40 minutes. 10 minutes before the end of cooking, sprinkle the dish with grated cheese.
Приготовьте пп-курицу с грибами. Выложите замаринованное мясо в форму для запекания, сверху разложите грибы. Запекайте при 180 градусах в духовке 35-40 минут. За 10 минут до окончания готовки посыпьте блюдо тертым сыром.
Sprinkle the finished chicken with mushrooms generously with herbs and serve.
Готовую пп-курицу с грибами обильно посыпьте зеленью и подайте к столу.