Clean the flounder, remove the entrails and head. Rinse thoroughly and dry with a paper towel. Cut the lemon into half rings and preheat the oven to 180°C.
Почистите камбалу, удалите внутренности и голову. Хорошенько промойте и обсушите с помощью бумажного полотенца. Нарежьте лимон полукольцами и разогрейте духовку до 180°C.
Sprinkle the flounder with salt and pepper, inside and out.
Присыпьте камбалу солью и перцем снаружи и изнутри.
Line a baking sheet with foil, place the fish skin side up on it, make slits in the fish and insert lemon slices into them. Add pieces of butter to the fish, wrap in foil and bake in an oven preheated to 180°C for 30-40 minutes.
Застелите противень фольгой, выложите на нее рыбу кожей вверх, сделайте на рыбе надрезы и вложите в них ломтики лимона. Дополните рыбу кусочками сливочного масла, заверните в фольгу и запекайте в разогретой до 180°C духовке 30-40 минут.
Serve the finished flounder with your favorite side dish.
Подавайте готовую камбалу с любимым гарниром.