Cut the salmon fillet into 2 portions. Wash the onion, dill and chop finely. Preheat oven to 200°C.
Филе лосося разрежьте на 2 порции. Промойте лук, укроп и мелко порубите. Разогрейте духовку до 200°C.
Place the salmon fillet in a baking dish, add water, bay leaf and peppercorns. Cover the pan with foil and place in an oven preheated to 200°C for 15 minutes.
Филе лосося выложите в форму для запекания, добавьте воду, лавровый лист и перец горошек. Накройте форму фольгой и отправьте в разогретую до 200°C духовку на 15 минут.
Remove the pan with the fish from the oven and pour the resulting broth into a saucepan. Add cream, onion, dill, ground pepper and salt to it. In a separate container, mix milk and cornmeal until smooth, then also add to the saucepan.
Извлеките форму с рыбой из духовки и слейте получившийся бульон в сотейник. Добавьте к нему сливки, лук, укроп, молотый перец и соль. В отдельной емкости смешайте молоко и кукурузную муку до однородности, затем также добавьте в сотейник.
Cook the sauce over low heat until thickened, stirring constantly.
Варите соус до загустения на медленном огне, постоянно помешивая.
Place the prepared salmon fillet on a plate, pour over the warm sauce and serve.
Выложите готовое филе лосося на тарелку, полейте теплым соусом и подавайте.